3D scanning

3D scanning


De Monumentencentrale is specialist als het gaat om 3D scanning: de de nieuwste innovatie op het gebied van meten.

3D scanning door De Monumentencentrale

De Monumentencentrale maakt gebruik van 3D scanning: de nieuwste innovatie op het gebied van meten. Door middel van 3D scanning brengen we gebouwen, objecten en industrieën tot op de millimeter nauwkeurig in kaart. Lees alles over 3D scannen, de voordelen en de service die De Monumentencentrale u biedt. Of vraag direct een offerte aan voor het laten maken van een 3D scan.

De voordelen van 3D scannen

Het 3D scannen van gebouwen en objecten is een innovatie op het gebied van technologie die veel voordelen kent. Door De Monumentencentrale in te schakelen voor uw 3D scan, profiteert u van deze voordelen:

•   Een pointcloud met werkelijke afmetingen, kleur en 360 graden foto's

•   Een nauwkeurig beeld van de huidige situatie

•   Opgeleverd via onze websharecloud

•   Scans downloadbaar in alle gangbare bestandsformaten

•   Flexibel en ambitieus team van professionals

Uw vrijblijvende offerte

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

  3D inmeten van gebouwen

  De Monumentencentrale is gespecialiseerd in het 3D scannen van gebouwen. Voor ieder doeleinde maken we van het desbetreffende gebouw of object een 3D scan. Hoeveel scans we uiteindelijk maken, is afhankelijk van de gebouwgrootte en het aantal te scannen ruimtes.

  De scan leveren we voor u op via onze websharecloud. Hier krijgt u te allen tijde toegang tot uw scan(s), zonder dat u hier aanvullende software voor nodig heeft. Daarnaast downloadt u hier de 3D scans in ieder gangbaar bestandsformaat.

  3D scans van De Monumentencentrale

  Als specialist in het maken van 3D laserscans voor gebouwen en monumenten, zijn we betrokken geweest bij verschillende grote bouwprojecten. Zo hebben we voor onder andere Tivoli Utrecht, de Bijlmerbajes in Amsterdam en Kasteel Oost in Valkenburg een 3D scan gemaakt. In ons portfolio vindt u een greep uit de 3D laserscans die we hebben gerealiseerd voor verschillende bouwprojecten.

  Veelgestelde vragen over 3D scanning

  We ontvangen regelmatig dezelfde vragen van klanten over 3D laserscanning. We zetten ze daarom beantwoord voor u op een rij:

  Wat is 3D scanning?

  3D scanning maakt het mogelijk om gebouwen, objecten en allerlei andere situaties in te meten en te documenteren tot digitale data. De verzamelde gegevens resulteren in pointclouds.

  Hoe werkt 3D scanning?

  De 3D scan van een gebouw of een ander object bestaat uit miljoenen metingen, die met behulp van software worden omgezet in een pointcloud. De pointcloud bevat nauwkeurige afmetingen, maar ook kleur en 360 graden foto's.

  Wat is een pointcloud?

  Een pointcloud lijkt een 3D-model, maar is niet hetzelfde. Het is een wolk van punten die gezamenlijk het gescande object vormen. Hiermee worden belangrijke eigenschappen van het object, zoals afmetingen, in kaart gebracht.

  Waarvoor wordt 3D scanning gebruikt?

  3D scannen gebeurt vaak om een huidige situatie in kaart te brengen waar in de toekomst werkzaamheden uitgevoerd worden. De Monumentencentrale brengt de situatie in kaart voor het uitvoeren van bouwprojecten. Denk hierbij aan restauraties, renovaties en nieuwbouw.

  3D scan laten maken?

  Neem contact op met De Monumentencentrale en laat ons in detail weten wat uw wensen zijn. Zo zijn we in staat om u zo goed mogelijk van dienst te zijn voor uw 3D scanning. Benader ons door te bellen naar +31 20 774 62 06, een e-mail te sturen naar info@monumentencentrale.nl of ons contactformulier in te vullen. Onze professionele en flexibele specialisten staan u graag te woord.

  Demoviewer

  De door ons gemaakte 3D scans worden als pointcloud aangeleverd in De Monumentencentrale websharecloud. Via onderstaande button is  de demoviewer te raadplegen.