Bouwkundig adviesbureau

Point cloud

Point cloud van De Monumentencentrale

Door middel van 3D scanning levert De Monumentencentrale hoge kwaliteit point clouds op waarmee u een realistisch en duidelijk beeld van de gescande situatie krijgt. Nauwkeurig tot op de millimeter en geheel naar wens.

Neem contact op 020 774 6206

Wat is een point cloud?

Door middel van 3D scanning maken we een point cloud die een digitale weerspiegeling geeft van het gescande object, zoals een gebouw of monument. Een point cloud, ook wel puntenwolk genoemd, bestaat eigenlijk uit puntjes die als geheel een 3D beeld creëren en zo de huidige werkelijke situatie van het gescande object in kaart brengen. Het is dus geen 3D model, maar een verzameling van meetpunten. Het grote voordeel van een point cloud is dat geen enkel detail onopgemerkt blijft en u geen tijd kwijt bent aan nametingen uitvoeren.

Waarvoor wordt een pointcloud gebruikt?

Met een pointcloud heeft u snel een nauwkeurig beeld van de huidige situatie. De verzameling van meetpunten wordt voor verschillende doeleinden gebruikt.

NEN metingen en plattegrondtekeningen

Een pointcloud leent zich perfect voor het maken van plattegronden. Het merendeel van de huidige CAD software laat het toe om pointclouds in te laden, zodat u ze vervolgens eenvoudig natekent.

BIM modellen

Veel pointclouds worden door BIM modelleurs en 3D-engineers gebruikt om naar een BIM model om te zetten.

Vooruitgang van bouwprocessen bijhouden

Veel bouwbedrijven kiezen ervoor om de vooruitgang van bouwprojecten bij te houden door middel van pointclouds. Hiermee monitoren ze wat er al is gedaan, wat er nog moet gebeuren en of ze op schema lopen. Een uitstekende manier om alle belanghebbenden in te lichten.

Verandering productieomgevingen monitoren

Net als bij veranderingen in het bouwproces, worden pointclouds ingezet voor veranderingen van productieomgevingen. Denk bijvoorbeeld aan de verbouwing van een machinepark, waardoor de lay-out verandert.

Een 3D point cloud van hoge kwaliteit

Het belang van een hoge kwaliteit point cloud is zeer groot. Tegenwoordig beschikken steeds meer 3D programma’s namelijk over slimme functies waarbij een pointcloud direct ingeladen kan worden in het tekenpakket. Het is belangrijk dat de datakwaliteit van de point cloud goed is afgestemd op het doel van de data. Een 3D scan kan met verschillende resoluties, foto’s en kleurkwaliteit worden gemaakt. Door middel van het opschonen van de data kan eventuele ruis tot een minimum worden gebracht. Als de data over onvoldoende resolutie beschikt of teveel ruis bevat, kan het verwerken van de data veel langer duren dan nodig.

Hoewel een goede point cloud met het blote oog niet goed te onderscheiden is van een slechte, kan er toch een groot kwaliteitsverschil in data zijn. Punten waarop gelet kan worden, zijn:

Pointcloud van onze 3D laserscan

Door middel van 3D scanning levert De Monumentencentrale een of meerdere 3D pointclouds voor u op van de desbetreffende situatie(s). Onze pointclouds zijn geschikt om geautomatiseerde 3D modellen te creëren. We leveren uw pointcloud in ieder gangbaar bestandsformaat op via onze websharecloud, waar u te allen tijde toegang toe heeft. Bent u benieuwd naar onze eerder opgeleverde pointclouds? Bekijk dan een greep uit onze afgeronde projecten:

Naar portfolio

Interesse in een hoogwaardige point cloud?

Heeft u nog vragen over point clouds, of wilt u er een laten maken? Schakel dan De Monumentencentrale in en laat u helpen door ons gedreven team.

Neem contact op Bel 020 774 6206

Contact

Via het onderstaande formulier kunt u contact met ons opnemen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Over ons

  Sinds 2015 is De Monumentencentrale hét bouwkundige ingenieursbureau dat zich specialiseert in het restaureren, renoveren en beheren van bestaand en monumentaal vastgoed. Daarnaast focussen wij ons op 3D scanning, BIM en vastgoedbeheer.

  Ons werk varieert van inmetingen tot complete bouwprojecten waarbij De Monumentencentrale vanaf het initiatief tot oplevering nauw betrokken is.

  Contactgegevens

  De Monumentencentrale BV.

  Lijnbaansgracht 119-H
  1016VV AMSTERDAM

  Telefoon: +31 20 774 62 06
  E-mailadres: info@monumentencentrale.nl

  KVK: 69356173
  BTW: NL 857 844 003 B01

  © 2024 Alle rechten voorbehouden | De Monumentencentrale BV.