Bouwkundig adviesbureau

Berlage Lyceum, Amsterdam

Berlage Lyceum, Amsterdam

De Monumentencentrale heeft het Berlage Lyceum in Amsterdam met behulp van geavanceerde 3D-laserscantechnologie gedetailleerd vastgelegd ter voorbereiding op de grootschalige renovatie in opdracht van de aannemer, Salverda. De Monumentencentrale heeft de school tijdens de lesuren  ingescand, zonder verstoring van de lessen of scholieren. Het Berlage Lyceum is een opvallend schoolgebouw met een nagenoeg L-vormige plattegrond. De gevels zijn opgetrokken uit geelbruin baksteen aangevuld met natuursteen bij de vensters, lijsten en fraaie hoekpartijen. Bovenop het middenrisaliet aan de voorzijde van het gebouw zijn imposante muurdammen te vinden met groepen beeldhouwwerk waarop taferelen uit de landbouw, handel en industrie afgebeeld zijn. Binnenin het Berlage Lyceum betreed je een ruime rechthoekige hal voorzien van een prachtige tegelvloer met geometrisch patroon, versierd met een nagenoeg omlopend geschilderd fries uit 1930 vervaardigd door kunstenaar Peter Alma. De door de Monumentencentrale digitale replica van de bestaande situatie biedt niet alleen een virtuele tour, maar omvat waardevolle gegevens voor de opdrachtgever om het gebouw te bestuderen, analyseren en plannen te maken zonder de culturele waarde te verstoren wat bijdraagt aan een zorgvuldig en efficiënt behoud van het cultureel erfgoed.


Locatie

Opdrachtgever

Over ons

Sinds 2015 is De Monumentencentrale hét bouwkundige ingenieursbureau dat zich specialiseert in het restaureren, renoveren en beheren van bestaand en monumentaal vastgoed. Daarnaast focussen wij ons op 3D scanning, BIM en vastgoedbeheer.

Ons werk varieert van inmetingen tot complete bouwprojecten waarbij De Monumentencentrale vanaf het initiatief tot oplevering nauw betrokken is.

Contactgegevens

De Monumentencentrale BV.

Lijnbaansgracht 119-H
1016VV AMSTERDAM

Telefoon: +31 20 774 62 06
E-mailadres: info@monumentencentrale.nl

KVK: 69356173
BTW: NL 857 844 003 B01

© 2024 Alle rechten voorbehouden | De Monumentencentrale BV.