Bouwkundig adviesbureau

Oudezijds Achterburgwal 14, Amsterdam

Oudezijds Achterburgwal 14, Amsterdam

Het rijksmonument aan de Oudezijds Achterburgwal 14 op de Amsterdamse Wallen is volgens het belastingregister in 1654 gebouwd als woonhuis. Bij een latere verbouwing is het pand getransformeerd tot pakhuis, hierbij werd de oorspronkelijke pilastergevel aangepast naar de huidige staat. Tot begin jaren 70 diende het pakhuis als onderdak voor diverse bedrijven, waarna het op eenvoudige wijze geschikt is gemaakt als woning.

Na jaren van achterstallig onderhoud was dit rijksmonument op De Wallen toe aan een complete restauratie. Met respect voor het monument zijn er vier appartementen in het bestaande pand gerealiseerd. De Monumentencentrale is van initiatief tot oplevering actief betrokken geweest en wij zijn dan ook trots op het eindresultaat.


Locatie

Oudezijds Achterburgwal 14
1012DM Amsterdam

Ontwerp

De Monumentencentrale

Constructeur

Ing. A.T. Brands Konstruktief Adviseur

Over ons

Sinds 2015 is De Monumentencentrale hét bouwkundige ingenieursbureau dat zich specialiseert in het restaureren, renoveren en beheren van bestaand en monumentaal vastgoed. Daarnaast focussen wij ons op 3D scanning, BIM en vastgoedbeheer.

Ons werk varieert van inmetingen tot complete bouwprojecten waarbij De Monumentencentrale vanaf het initiatief tot oplevering nauw betrokken is.

Contactgegevens

De Monumentencentrale BV.

Lijnbaansgracht 119-H
1016VV AMSTERDAM

Telefoon: +31 20 774 62 06
E-mailadres: info@monumentencentrale.nl

KVK: 69356173
BTW: NL 857 844 003 B01

© 2024 Alle rechten voorbehouden | De Monumentencentrale BV.