Bouwkundig adviesbureau

Villa Suikerkamp, Lisse

Villa Suikerkamp, Lisse

Op het historische Landgoed Keukenhof in Lisse staat Suikerkamp, een villa die geheel ontworpen is door De Monumentencentrale. Landgoed Keukenhof is een goed bewaard landgoed van 230 hectare en telt achttien rijksmonumenten.

De Monumentencentrale kreeg de opdracht om een luxe woonhuis met schuurachtige uitstraling aan dit bijzondere ensemble toe te voegen. Villa Suikerkamp moest passen in de monumentale omgeving van de voormalige kwekerij, modern zijn en een simpele stevige zelfbewuste hoofdvorm hebben. Om hier gehoor aan te geven hebben wij gekozen voor een duidelijk, herkenbaar en eigentijds ontwerp. Er is gekozen voor een eenvoudig sterke hoofdvorm voorzien van natuurlijke materialisering. De houten lamellen aan de gevel met variërende breedte weerspiegelen de bosrijke omgeving.

Wij zijn van initiatief tot oplevering verantwoordelijk geweest voor de bouw van deze woning. Met trots kijken wij dan ook terug op het ontstaan van Villa Suikerkamp; een succesvol en bijzonder project.


Locatie

Keukenhof 17
2161AN Lisse

Opdrachtgever

Particulier

Ontwerp

De Monumentencentrale

Constructeur

Ing. A.T. Brands Konstruktief Adviseur

Over ons

Sinds 2015 is De Monumentencentrale hét bouwkundige ingenieursbureau dat zich specialiseert in het restaureren, renoveren en beheren van bestaand en monumentaal vastgoed. Daarnaast focussen wij ons op 3D scanning, BIM en vastgoedbeheer.

Ons werk varieert van inmetingen tot complete bouwprojecten waarbij De Monumentencentrale vanaf het initiatief tot oplevering nauw betrokken is.

Contactgegevens

De Monumentencentrale BV.

Lijnbaansgracht 119-H
1016VV AMSTERDAM

Telefoon: +31 20 774 62 06
E-mailadres: info@monumentencentrale.nl

KVK: 69356173
BTW: NL 857 844 003 B01

© 2024 Alle rechten voorbehouden | De Monumentencentrale BV.