Bouwkundig adviesbureau

Weesperzijde 26, Amsterdam

Weesperzijde 26, Amsterdam

Het rijksmonument aan de Weesperzijde 26 in Amsterdam is in 1887 gebouwd naar ontwerp van de Amsterdamse architect A. Salm. Dit woonpand is in eclectische stijl ontworpen en maakt onderdeel uit van een rij van vijf herenhuizen.

Salm heeft het woonhuis, dat dienst heeft gedaan als zijn woning en werkplak, in 1915 naar eigen ontwerp verbouwd en voorzien van een bijzonder tuinhuis. Het oorspronkelijke interieur bestaande uit schoorsteenmantels, lambriseringen en stucplafonds is bijzonder goed bewaard gebleven, hierdoor heeft het monument zijn eigen karakter behouden.

Onlangs wilde de huidige eigenaar het pand verbouwen naar een luxe woning en deze voorzien van alle moderne gemakken. De Monumentencentrale heeft in samenwerking met design studio Piastrelle een ontwerp gemaakt voor de verbouwing, hierbij geadviseerd en het vergunningstraject begeleid. Hierbij was het waarborgen van het monumentale interieur onze hoogste prioriteit.


Locatie

Weesperzijde 26
1091 EC Amsterdam

Opdrachtgever

Particulier

Ontwerp

Over ons

Sinds 2015 is De Monumentencentrale hét bouwkundige ingenieursbureau dat zich specialiseert in het restaureren, renoveren en beheren van bestaand en monumentaal vastgoed. Daarnaast focussen wij ons op 3D scanning, BIM en vastgoedbeheer.

Ons werk varieert van inmetingen tot complete bouwprojecten waarbij De Monumentencentrale vanaf het initiatief tot oplevering nauw betrokken is.

Contactgegevens

De Monumentencentrale BV.

Lijnbaansgracht 119-H
1016VV AMSTERDAM

Telefoon: +31 20 774 62 06
E-mailadres: info@monumentencentrale.nl

KVK: 69356173
BTW: NL 857 844 003 B01

© 2023 Alle rechten voorbehouden | De Monumentencentrale BV.